ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ФАКУЛЬТЕТ

«ТАМАҚ ӨНДІРІСІ ЖӘНЕ БИОТЕХНОЛОГИЯ» КАФЕДРАСЫ

Фотосурет

КЕНЖЕХОДЖАЕВ МАХАМЕДҚАЛИ ДОСМАНҰЛЫ

Қызметі Кафедра меңгерушісі, доцент

Ғылыми дәрежесі техника ғылымдарының кандидаты

E-mail Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Мекен-жайы корпус 2.3 , ауд. 309

Кафедра туралы

1958 жылы Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институты болып қайта құрылған, Қазақ химия – технологиялық институтының филиалында «Астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу технологиясы» кафедрасының базасында 1963 жылы құрылды. «Астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу» және «Наубайхана және макарон өнімдерінің технологиясы» кафедраларында қайта өңдеу (астық өнімдерін сақтау және қайта өңдеу бойынша) және тамақ өнеркәсіптеріне (нан зауыттары, кондитер фабрикалары) мамандар дайындалып шығарылды. Сол кезеңде бұлар өте маңызды мамандық болып есептеледі, себебі Қазақстан астық өнімдерін өндіру және қайта өңдеу бойынша сарқылмас астық қоры бар ел болып саналды және сапалы дайындалған мамандар аса қажет болды.

6В07215-«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім бағдарламасының жүзеге асыратын мақсаты - қауіпсіз тағам өнімдерін алуды қамтамасыз ететін процестерді оптимизациялау, олардың әдістерін үлгілеу, тамақ өндірісі технологиясының теориялық және тәжірибелік негіздерін дамыту және жүйелендіру, талдау саласында бакалаврларды дайындау болып табылады.

Білім беру бағдарламасының модульдерінің тізімі мен мазмұны әмбебап, жалпы кәсіби құзыреттіліктерді дамыту мен шоғырландыруға, сонымен қатар кәсіби құзыреттіліктерді қалыптастыруға бағытталған. Білім беру бағдарламасы материалдық-техникалық базаны, оқытушылардын біліктілігін және оқу-әдістемелік әдебиеттің жабдықталуын ескере отырып құрастырылған.

6В07214-«Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі» білім бағдарламасының 6В072-Өндірістік және өңдеу саласы даярлау бағыты бойынша нақты мақсаттары бар:

  • тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі саласында өзін-өзі дамытуға және үздіксіз білім алуға қабілетті, шығармашылық қызметке дайын  жан-жақты білімді интеллектуалды тұлғаны қалыптастыру;
  • тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі саласында кәсіби теориялық білім беру;
  • белгісіздік пен өзгерістер жағдайында бейімделу қабілетін дамыту, заманауи кәсіпорынның мәселелерін шешуде тәжірибелік шеберлік пен  тәжірибе алуды қамтамасыз ету.

6В051-Биологиялық және аралас ғылымдар даярлау бағыты бойынша 6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы» білім беру бағдарламасының мақсаты -  биотехнологиялық өнімдердің өндірісі мен сапасын бақылау саласындағы тағамдық биотехнологияға тиісті бағыттарында білім, ептілік және кәсіби шеберлігі бойынша бәсекеге қабілетті деңгейіне ие, жоғары білікті мамандарды дайындау болып табылады.

Білім беру бағдарламалары

Бакалавриат

  • 6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы»
  • 6В07214 - «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі»
  • 6В07215 - «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы»

Магистратура

  • 7М07201 – «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі» (1 жылдык)
  • 7М07202 – «Азық түлік өнімдерінің технологиясы» (1 жылдык)
  • 7М07201 – «Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы мен инженерингі» (2 жылдык)
  • 7М07202 – «Азық түлік өнімдерінің технологиясы» (2 жылдык)

Докторантура

  • 8D07213 – «Өңдеу және тамақ өндірісінің технологиясы»
Кафедра құрамы
images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/КЕНЖЕХОДЖАЕВМАХАМЕДКАЛИ.jpg
КЕНЖЕХОДЖАЕВ Махамедқали Досманұлы

Қызметі: Кафедраның меңгерушісі, доцент

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының кандидаты

E-mail: md.kenzhekhodzhaev@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Sadibaev.jpg
САДИБАЕВ Абильхан Килыбайұлы

Қызметі: Кафедраның доценті

Ғылыми дәрежесі: қауымдастырылған профессор

E-mail: ak.sadibayev@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Minbaeva.jpg
МЫНБАЕВА Айжан Бердалиевна

Қызметі: Кафедраның доценті

Ғылыми дәрежесі: қауымдастырылған профессор

E-mail: ab.mynbaeva@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Aybakirov.jpg
АУБАКИРОВ Хамит Аблгазинұлы

Қызметі: Кафедраның доценті

Ғылыми дәрежесі: қауымдастырылған профессор

E-mail: kha.aubakirov@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/БОРАНКУЛОВААСЕЛЬ.jpg
БОРАНКУЛОВА Асель Сарсенбайқызы

Қызметі: қауымдастырылған профессор м а

Ғылыми дәрежесі: PhD докторы

E-mail: as.borankulova@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Soltybaeva.jpg
СОЛТЫБАЕВА Бекзада Еркинбекқызы

Қызметі: Кафедраның доценті м а

Ғылыми дәрежесі: PhD докторы

E-mail: be.soltybaeva@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Ivannikova.jpg
ИВАННИКОВА Наталья Викторовна

Қызметі: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

E-mail: nv.ivannikova@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/ГАРАЖАЕВМЕКЕНБАЙ.jpg
ГАРАЖАЕВ Мекенбай Шамилұлы

Қызметі: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: ехника және технология магистрі

E-mail: msh.garazhaev@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Ergalieva.jpg
ЕРГАЛИЕВА Сауле Муратқызы

Қызметі: Кафедраның аға оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: Кафедраның магистрі

E-mail: sm.ergalieva@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Maratkizi.jpg
МАРАТКЫЗЫ Нәркес

Қызметі: Кафедраның оқытушысы

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

E-mail: n.maratkyzy@dulaty.kz

images/kafedry/tf/TECHNOLOGY OF FOOD PRODUCTS/Kopgasarova.jpg
КОПЖАСАРОВА Дина Каирғалиқызы

Қызметі: Зертхана меңгерушісі

Ғылыми дәрежесі: техника ғылымдарының магистрі

Серіктестер
  • «Берсанукаев И.» ЖШС, директоры Берсанукаев И.; 
  • «Жамбыл ветеринария ғылыми-зерттеу стансасы» филиалы, директоры а.ш.ғ.к Тлепов А.А.;
  • «LF Company»ЖШС, бас директоры Матеев Е.З.;
  • КХ «Бахыт» директоры Мұханбетәлі Қ.С., «Бидай-Нан» ЖК, директоры Б.Х.Ниязов; 
  • КХ «Бахыт» директоры Мұханбетәлі Қ.С.  
Бітіруші түлек моделі

6В07215-«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» бакалавриатының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

ҚР 01-2017 сабақтардың Ұлттық классификаторына сәйкес мамандықтардын келесі топтары таңдалынды:

  • 2141-1-005 «Жалпы бағыт» инженер технологы
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер
  • 2145-1-001 Инженер-зертханашы
  • 2145-4-001 Тамақ өнеркәсібі саласында инженері
  • 2338-1-0072 Тамақ өндірісі бойынша оқытушы (колледж).
  • 3129-9-006 Тамақ өнеркәсібі технологы
  • 3129-9-008 Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы бойынша технологы

6В07214-«Тамақ және өңдеу өндірістерінің технологиясы және инженерингі» бакалавриатының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

ҚР 01-2017 сабақтардың Ұлттық классификаторына сәйкес мамандықтардын келесі топтары таңдалынды:

  • 2141-1-005 «Жалпы бағыт» инженер технологы
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер
  • 2145-1-001 Инженер-зертханашы
  • 2145-4-001 Тамақ өнеркәсібі саласындағы инженері
  • 3129-9-006 Тамақ өнеркәсібі технологы
  • 3129-9-008 Тамақ өнімдерін өндіру технологиясы бойынша технологы
  • 2338-1-0072 Тамақ өнімдерінің өндірісі бойынша оқытушы (колледж).

6В05113 - «Тамақ биотехнологиясы» мамандығының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерінде жұмыс жасай алады:

  • 5-003 Инженер-микробиолог;
  • 2131-9-002 Биотехнолог;
  • 2141-1-001 Өндірістегі инженер;
  • 2141-1-005 Инженер-технолог (жалпы бағыт);
  • 2141-2-001 Өндірісті ұйымдастыру бойынша инженер;
  • 2141-4-003 Өнім сапасы бойынша инженер;
  • 2141-4-004 Өнімді бақылау бойынша инженер;
  • 2338-1-072 Тамақ өнімдерін өндіру бойынша оқытушы, колледж.
Мамандандырылған аккредиттеу туралы куәлік
Top